Biletomat przy przystanku autobusowym?

Autobusy, tramwaje, metro... cokolwiek do nas dojeżdża lub dojeżdżać by mogło.
Awatar użytkownika
yav
moderator
moderator
Posty: 3290
Rejestracja: 04 gru 2012, 11:38
Lokalizacja: Ostoja Wilanów
Kontaktowanie:

Re: Biletomat przy przystanku autobusowym?

Post autor: yav » 21 lis 2014, 9:06

W "Fidze" na Hlonda 10.
Tak, wiem, trochę nie po drodze:)

Awatar użytkownika
Chris
autochton
autochton
Posty: 1283
Rejestracja: 09 maja 2007, 20:36

Re: Biletomat przy przystanku autobusowym?

Post autor: Chris » 20 lis 2014, 18:46

A bilety dobowe tam można kupić?
A jeśli nie w biletomacie to gdzie?

Woytek
osadnik
osadnik
Posty: 460
Rejestracja: 06 gru 2006, 18:28

Re: Biletomat przy przystanku autobusowym?

Post autor: Woytek » 19 lis 2014, 13:57

Wydaje mi sie ze ten rowniez przyjmuje bilon.

Awatar użytkownika
tob
autochton
autochton
Posty: 1531
Rejestracja: 08 cze 2009, 15:10
Lokalizacja: Zdrowa Wilanów

Re: Biletomat przy przystanku autobusowym?

Post autor: tob » 19 lis 2014, 12:54

choć biletomaty firmy ASA mają opcje płacenia także gotówką.
Ten postawiony u nas jedynie karta.
No ale nie narzekam. Ważne by zaczął działać. Obstawiam, że 30 listopada tj w dniu 2 tury wyborów zacznie działać.

Awatar użytkownika
fartek
osadnik
osadnik
Posty: 295
Rejestracja: 14 sie 2013, 13:53
Lokalizacja: Osiedle Królewskie
Kontaktowanie:

Re: Biletomat przy przystanku autobusowym?

Post autor: fartek » 19 lis 2014, 0:36

System liczenia głosów PKW nie działa, to jakim cudem ma działać biletomat czy sygnalizacja :P zaraz okaże się że trzeba przeprowadzić wybory po raz kolejny, więc zdemontują biletomat i postawią go za kilka tygodni ponownie ;)


Wysłane z mojej Nokii 3310 przy użyciu Internet Explorer

zbigniew_rog
przybysz
przybysz
Posty: 18
Rejestracja: 09 lis 2014, 16:13

Re: Biletomat przy przystanku autobusowym?

Post autor: zbigniew_rog » 19 lis 2014, 0:33

Mysle ze to wszstko ma związek z wyborami ;) Starali sia wszystko przygotowac, postawic, zalatac jeszcze przed wyborami, a dopiero teraz na spokojnie beda sie zajmowac tym zeby to wszystko zadzialalo :) Co jak co, za biletomat plus.

Awatar użytkownika
sober
moderator
moderator
Posty: 2071
Rejestracja: 23 sie 2010, 15:12
Lokalizacja: Nowy Wilanów
Typ profilu: Prywatny

Re: Biletomat przy przystanku autobusowym?

Post autor: sober » 18 lis 2014, 15:00

Ze światłami to na spokojnie. Najpierw testy, potem komercjalizacja. Bo potem wychodzą takie kwiatki jak z PKW...

Co jak co, ale wolałbym, żeby te światła jednak wystartowały kilka dni później, ale w 100% sprawne.
He had alot to say.
He had alot of nothing to say.
We'll miss him.

Awatar użytkownika
tob
autochton
autochton
Posty: 1531
Rejestracja: 08 cze 2009, 15:10
Lokalizacja: Zdrowa Wilanów

Re: Biletomat przy przystanku autobusowym?

Post autor: tob » 18 lis 2014, 14:49

UWIELBIAM WAS :D

to tak jak ze światłami Oś/Rzepa. Miały być i są. A to, że od kilku dni są wyłączone.
I dalej. Klimczaka nowa jest. A to że nie ma przy niej działających latarni, w listopadzie gdy noc zapada o 16. Co tam. :P

Awatar użytkownika
sober
moderator
moderator
Posty: 2071
Rejestracja: 23 sie 2010, 15:12
Lokalizacja: Nowy Wilanów
Typ profilu: Prywatny

Re: Biletomat przy przystanku autobusowym?

Post autor: sober » 18 lis 2014, 13:44

Jak z tą łazienką w "Koglu-moglu" :)
He had alot to say.
He had alot of nothing to say.
We'll miss him.

Awatar użytkownika
garneck
autochton
autochton
Posty: 1077
Rejestracja: 28 lip 2010, 14:57
Lokalizacja: Ostoja Wilanów
Kontaktowanie:

Re: Biletomat przy przystanku autobusowym?

Post autor: garneck » 18 lis 2014, 13:39

Zaraz zaraz. Biletomat miał być? Jest.
Nikt nic nie mówił, że ma działać ;)
The trouble with quotes on the Internet is that you never know if they are genuine. — Abraham Lincoln

Awatar użytkownika
tob
autochton
autochton
Posty: 1531
Rejestracja: 08 cze 2009, 15:10
Lokalizacja: Zdrowa Wilanów

Re: Biletomat przy przystanku autobusowym?

Post autor: tob » 18 lis 2014, 10:21

JEST!

nieaktywny ale stoi. ;)
po 3latach stanął. CUDOWNIE! Żeby jeszcze działał :)))

Awatar użytkownika
tob
autochton
autochton
Posty: 1531
Rejestracja: 08 cze 2009, 15:10
Lokalizacja: Zdrowa Wilanów

Re: Biletomat przy przystanku autobusowym?

Post autor: tob » 25 paź 2014, 16:04

BRAWA dla Stowarzyszenia Mieszkancow Miast Wilanow

jednak malkonetujac, jesli tak blaha sprawa jak biletomat zajmuje Dzielnicy i Miastu 2,5 r. To naprawdę brak słów....

Awatar użytkownika
jcyrul
radny (do 3 postów dziennie)
radny (do 3 postów dziennie)
Posty: 239
Rejestracja: 10 cze 2007, 12:22

Re: Biletomat przy przystanku autobusowym?

Post autor: jcyrul » 23 paź 2014, 20:39

Z przyjemnością informuję, że po 2,5 roku (zerkając na pierwszą stronę tego wątku uświadomiłam sobie, że tyle czasu już minęło od wysłania "inicjującego", a potem wielu kolejnych wniosków SMMW w tej sprawie) dzisiaj dostałam oficjalne ustne zapewnienie od dyrektora ZTM, że biletomat na przystanku SOB jest juz wreszcie zakontraktowany i bedzie ustawiony do końca roku :D :D :D

Przy okazji informuję, że wnioskowane kilka tygodni temu przez SMMW przekształcenie przystanków przy Osi Królewskiej w przystanki stałe (do tej pory były to przystanki na żądanie) również stanie się na dniach faktem. Dzisiaj ZTM zakończył badanie natężenia ruchu wsiadających/wysiadajacych na tych przystankach i dzisiaj dostałam od ZTM potwierdzenie, że z badań wyszło, że absolutnie powinien to byc przystanek stały :D :D :D

Dwie małe rzeczy, a cieszą...

serdecznie pozdrawiam,
Joanna Cyrul
Stowarzyszenie Mieszkańców Miasteczka Wilanów
http://www.smmw.org
https://www.facebook.com/StowarzyszenieMieszkancow

Awatar użytkownika
tob
autochton
autochton
Posty: 1531
Rejestracja: 08 cze 2009, 15:10
Lokalizacja: Zdrowa Wilanów

Re: Biletomat przy przystanku autobusowym?

Post autor: tob » 21 paź 2014, 14:28

pewnie tak.

Awatar użytkownika
yav
moderator
moderator
Posty: 3290
Rejestracja: 04 gru 2012, 11:38
Lokalizacja: Ostoja Wilanów
Kontaktowanie:

Re: Biletomat przy przystanku autobusowym?

Post autor: yav » 21 paź 2014, 13:19

Jest, ale nie twierdź proszę że za wszystko w końcowym rozrachunku odpowiada Hanka ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komunikacja publiczna”