veturilo Rower miejski w MW
Re: veturilo Rower miejski w MW
EKSTRA!
- fartek
- osadnik
- Kontaktowanie:
A jednak! Stało się. Stanęły dwie kolejne stacje w Wilanowie, z czego jedna na skrzyżowaniu Al. RP / Branickiego.
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 7227252620
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 7227252620
w komunikatach występowały 2 lokalizacje. Branickiego/Al Rp i w ostatniej chwili ta właśnie, gdzie postawili tj. Branickiego/Przyczolkowa.rafael pisze:Moze przy Sarmackiej nie stanela bo dopiero porzadkuja tam teren, ciezko powiedziec czym sie kierowali...
-
- przybysz
zauważyłem w tygodniu , ze to dobry stojak na rowery "prywatne" jadać do pracy autobutem można pozostawic swój rower w stojaku - przypiety rzecz jasna - wracając nie trzeba "pedałować ( albo i trzeba) branickiego
od takie ułatwienie tymczasowe

Moze przy Sarmackiej nie stanela bo dopiero porzadkuja tam teren, ciezko powiedziec czym sie kierowali...
stacja na Vogla/Syta stanac ma w ciagu mca, po zakonczeniu remontu wspomnianych ulic. Trwa tam generalna przebudowa ciagu komunikacyjnego.bierute pisze:hehe, chyba wpadli po prostu na ekstra pomysł, ze zamiast stawiać dwie stacje jedną na Al.Rp/Branickiego, drugą na Vogla/Sytej postawia jedną posrodku... genialne - oszczędzili połowę kasy. oszczędzili by sporo więcej gdyby po prostu postawili jedną na całą Warszawę na pl.Defilad.
Jak mozna wnioskowac o przeniesienie stacji ze szczerego pola bez oswietlenia i ulicy z Branickiego przy Przyczolkowej do skrzyzowania jesli nie z Sarmacka (swietna lokalizacja) to do skrzyzowania Branickiego z Rzepa (najlepsza lokalizacja, ale moze za bliska stacji pod Ś.O.B więc może w okol Sarmackiej właśnie - tam gdzie są ludzie, w polu pod przyszla Galerie WIlanów nawet nie ma budowy, ani ulicy:p).?
hehe, chyba wpadli po prostu na ekstra pomysł, ze zamiast stawiać dwie stacje jedną na Al.Rp/Branickiego, drugą na Vogla/Sytej postawia jedną posrodku... genialne - oszczędzili połowę kasy. oszczędzili by sporo więcej gdyby po prostu postawili jedną na całą Warszawę na pl.Defilad.
no dokładnie. ciemno. idealne miejsce by zdemolować lub ukraść. Nie ma jakichś wymogów co do lokalizacji stacji?
Przecież główne komunikacyjne miejsce osiedla to Świątynia Op Bożej i właśnie "pętla" Branickiego. Oświetlone i silnie zaludnione. A nie pusta nieoświetlona łąka bez cywlizacji. Można Veturlilo stawiać w szczerym polu, kto to wymyślił? Wniosek radnych czy Burmistrza?
Przecież główne komunikacyjne miejsce osiedla to Świątynia Op Bożej i właśnie "pętla" Branickiego. Oświetlone i silnie zaludnione. A nie pusta nieoświetlona łąka bez cywlizacji. Można Veturlilo stawiać w szczerym polu, kto to wymyślił? Wniosek radnych czy Burmistrza?
-
- bywalec
- Kontaktowanie:
Przejeżdżałem ostatnio w nocy obok... Faktycznie troszkę odludzie, do tego kompletny brak jakiegokolwiek oświetlenia.
Może jestem pesymista, ale od razu zastanowiło mnie, ile czasu stacja wytrwa dom momentu jej dewastacji :-(
Może jestem pesymista, ale od razu zastanowiło mnie, ile czasu stacja wytrwa dom momentu jej dewastacji :-(
na ztm.waw.pl
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=1233&c=100&l=1
wciąż widnieje lokalizacja Al.Rp/Branickiego
na veturilo.waw.pl do wczoraj tak samo widniało, ale zmieniono na Przyczółkowa.
ech
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=1233&c=100&l=1
wciąż widnieje lokalizacja Al.Rp/Branickiego
na veturilo.waw.pl do wczoraj tak samo widniało, ale zmieniono na Przyczółkowa.
ech
stacja w szczerym polu bez okolicznych zabudowan, tyle ze na trasie rowerowej na Powsin. Jednak nikt nie bedzie szedl az do Branickiego po rower kiedy ma przy pętli Wilanów lub wcześniej przy ALwilan/Sobieskiego. Głupota.
jest stacja veturilo, jest chodnik ze ścieżką. Nie ma w okolicy zabudowań ani sklepów no i przede wszystkim ulicy. Co ciekawa, istniejąca prowizoryczna ulica z płyt MONu dostała sygnalizację przy wyjeździe do Przyczółkowej. Absurdy tego miejsca można wyliczać bez końca:D
A wgłębi osiedla Miast. Wilanów jedna stacja pod świątynią, mocno oblegana, zdarzyło mi się, że nie było ani jednego rowera. Można postulować o jej przenisienie. To się zdaża, np ostatnio przeniesiono stację na Pradze z Lubelskiej na rondo Wiatraczna. Do kogo wnioski, do Dzielnicy, która wydała zgodę na aktualną lokalizację?
jest stacja veturilo, jest chodnik ze ścieżką. Nie ma w okolicy zabudowań ani sklepów no i przede wszystkim ulicy. Co ciekawa, istniejąca prowizoryczna ulica z płyt MONu dostała sygnalizację przy wyjeździe do Przyczółkowej. Absurdy tego miejsca można wyliczać bez końca:D
A wgłębi osiedla Miast. Wilanów jedna stacja pod świątynią, mocno oblegana, zdarzyło mi się, że nie było ani jednego rowera. Można postulować o jej przenisienie. To się zdaża, np ostatnio przeniesiono stację na Pradze z Lubelskiej na rondo Wiatraczna. Do kogo wnioski, do Dzielnicy, która wydała zgodę na aktualną lokalizację?

-
- autochton
- Kontaktowanie:
Ech ta urzędowa wiara w szybkie wybudowanie centrum handlowego. Doprawdy, do przesady...bierute pisze:na skrzyżowaniu Branickiego z Przyczółkową? A któz tam będzie z rowerów kozystał? mam nadzieję, że to pomyłka... Przecież tam do najblizzego osiedla jest z 500 metrów...
Niestety to nie pomylka, wczoraj widzialem ze przy Przyczolkowej jest a przy Assecco nie ma...
na skrzyżowaniu Branickiego z Przyczółkową? A któz tam będzie z rowerów kozystał? mam nadzieję, że to pomyłka... Przecież tam do najblizzego osiedla jest z 500 metrów...
- fartek
- osadnik
- Kontaktowanie:
Na FB zapowiedzieli że stacje bedą czynne od 31 sierpnia, więc pewnie przez noc bedą działać z montażem a jutro już będzie można wypożyczyć rowery 
Wysłane z mojej Nokii 3310 przy użyciu Internet Explorer

Wysłane z mojej Nokii 3310 przy użyciu Internet Explorer