Netia Internet, Miasteczko Wilanow, Sarmacka - predkosc transmisji

ul.Sarmacka 9-17
Awatar użytkownika
oktawiusz
bywalec
bywalec
Posty: 104
Rejestracja: 14 lut 2016, 21:17
Kontaktowanie:

Re: Netia Internet, Miasteczko Wilanow, Sarmacka - predkosc transmisji

Post autor: oktawiusz » 23 wrz 2016, 19:03

Ja mam netię od pół roku i w sumie nie można narzekać. Do mnie wcale nie dzwonią.
Za to po zamontowaniu był ogromny zawód ponieważ sygnał do tunera to nie sygnał telewizyjny a internetowy i telewizja jest streamowana. Jaki to problem ? Słaba jakość obrazu. Przyzwyczaiłem się i teraz tego nie dostrzegam ale po przesiadce z nc+ to przepaść.
Tak czy tak polecam. Net działa wydajnie, tv akceptowalnie. Cena bardzo niska.

Awatar użytkownika
YOGItheBEAR
ursus adminos terribilis
ursus adminos terribilis
Posty: 4358
Rejestracja: 28 mar 2011, 16:44
Lokalizacja: Royal Axis
Typ profilu: Prywatny

Re: Netia Internet, Miasteczko Wilanow, Sarmacka - predkosc transmisji

Post autor: YOGItheBEAR » 23 wrz 2016, 17:23

Mam netię i... dzwonili tylko raz... ;)
Nie mów 'inni tak robią', ale pomyśl, czy przystoi aby tak robili. Demostenes
Ludzie o niskim poczuciu własnej wartości często skarżą się, że inni traktują ich "z góry".

Awatar użytkownika
Chris
autochton
autochton
Posty: 1287
Rejestracja: 09 maja 2007, 20:36

Re: Netia Internet, Miasteczko Wilanow, Sarmacka - predkosc transmisji

Post autor: Chris » 23 wrz 2016, 16:51

...odpowiedział gość który wszystkie swoje 5 postów napisał w temacie Netii.

Netia to syf, awaryjna a przede wszystkim złodzieje, którzy non stop dzwonią do swych abonentów (szczególnie starszych) i wciskają im różne ubezpieczenia od kreadzieży, zdrowotne i inne badziewia które nagle pojawiają się na fakturze i z których nie sposób zrezygnować. Sama rezygnacja z ich usług to też porażka.
Trzymajcie się od tego z dala.

jonya
przybysz
przybysz
Posty: 5
Rejestracja: 28 mar 2015, 13:10

Re: Netia Internet, Miasteczko Wilanow, Sarmacka - predkosc transmisji

Post autor: jonya » 23 wrz 2016, 9:15

Ja powsteonyxh kłopotach które zakończyły się w kilka tygodni jestem zadowolony, tv i internet działają bez przeszkód od prawie 2 lat

Hlonda
osadnik
osadnik
Posty: 461
Rejestracja: 22 mar 2010, 21:05

Re: Netia Internet, Miasteczko Wilanow, Sarmacka - predkosc transmisji

Post autor: Hlonda » 22 wrz 2016, 20:35

i jak z tą netią? cena zachęca

Awatar użytkownika
sober
moderator
moderator
Posty: 2073
Rejestracja: 23 sie 2010, 15:12
Lokalizacja: Nowy Wilanów
Typ profilu: Prywatny

Re: Netia Internet, Miasteczko Wilanow, Sarmacka - predkosc transmisji

Post autor: sober » 10 kwie 2015, 15:22

OK, jest to jakiś argument :) Ale podejrzewam, że taka sytuacja dotyczy jakiegoś promila klientów. Pliki liczone w GB to raczej rzadko spotykany element pracy zdalnej ;) A klientów na światłowód pewnie by było na pęczki...
He had alot to say.
He had alot of nothing to say.
We'll miss him.

yin@yang
bywalec
bywalec
Posty: 170
Rejestracja: 10 paź 2013, 11:41
Lokalizacja: Scandinavian House
Kontaktowanie:

Re: Netia Internet, Miasteczko Wilanow, Sarmacka - predkosc transmisji

Post autor: yin@yang » 10 kwie 2015, 13:35

sober pisze:Zawsze się zastanawiałem po co komuś może być lepsze łącze niż stabilne 20Mbps... o ile nie ciśnie 24/dobę torrentów naturalnie :->
A choćby do pracy. Kiedy niechce mi się iść do biura to ściągam do domu po kilkadziesiąt GB specyfikacji technologicznych a przy stabilnym 20 Mb/s czekałbym zbyt długo. Niektórzy korzystają z netu nie tylko do ściągania torrentów.

Awatar użytkownika
sober
moderator
moderator
Posty: 2073
Rejestracja: 23 sie 2010, 15:12
Lokalizacja: Nowy Wilanów
Typ profilu: Prywatny

Re: Netia Internet, Miasteczko Wilanow, Sarmacka - predkosc transmisji

Post autor: sober » 10 kwie 2015, 12:50

Zawsze się zastanawiałem po co komuś może być lepsze łącze niż stabilne 20Mbps... o ile nie ciśnie 24/dobę torrentów naturalnie :->
He had alot to say.
He had alot of nothing to say.
We'll miss him.

jonya
przybysz
przybysz
Posty: 5
Rejestracja: 28 mar 2015, 13:10

Re: Netia Internet, Miasteczko Wilanow, Sarmacka - predkosc transmisji

Post autor: jonya » 10 kwie 2015, 10:15

Wydaje sie ze naprawy na centrali zostaly zakonczone - dzisiaj po raz pierwszy predkosc siegnela >50mbps.
Screen Shot 2015-04-10 at 9.13.16 AM.png

jonya
przybysz
przybysz
Posty: 5
Rejestracja: 28 mar 2015, 13:10

Re: Netia Internet, Miasteczko Wilanow, Sarmacka - predkosc transmisji

Post autor: jonya » 02 kwie 2015, 9:45

Dzisiaj transfer szybszy
Screen Shot 2015-04-02 at 8.43.03 AM.png
Dzial Reklamacji Netii twierdzi ze problem jest znany i prace modernizacyjne na centrali zostana zakonczone w tym lub przyszlym tygodniu (podawane sa rozne daty)

Piotrg
przybysz
przybysz
Posty: 88
Rejestracja: 26 mar 2011, 7:48
Lokalizacja: Ostoja Wilanów
Kontaktowanie:

Post autor: Piotrg » 01 kwie 2015, 20:02

Dzięki za link.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

PawelB
osadnik
osadnik
Posty: 296
Rejestracja: 29 lis 2012, 13:29
Lokalizacja: Ostoja Wilanów
Kontaktowanie:

Re:

Post autor: PawelB » 01 kwie 2015, 18:27

Piotrg pisze:Nie , jeszcze nie dzwonilem. Czekam aż oni zadzwonią bo mam jeszcze miesiąc. Jak nie zadzwonią za 2 tygodnie to ja do nich zadzwonie. A tą oferte za70 pln otrzymałem po zalogowaniu do upc i klikajac w oferta dla Ciebie.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Słusznie, ale oni czasem zapominają zadzwonić :) z tym że faktycznie jeszcze czas. Tutaj masz link do forum gdzie jest najwięcej wiedzy co i jak. Wiem że ludzie mają 250Mb za 40pln ale to są miejscowe promocje.

http://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.ph ... 81bb224e82

Piotrg
przybysz
przybysz
Posty: 88
Rejestracja: 26 mar 2011, 7:48
Lokalizacja: Ostoja Wilanów
Kontaktowanie:

Post autor: Piotrg » 01 kwie 2015, 0:29

Nie , jeszcze nie dzwonilem. Czekam aż oni zadzwonią bo mam jeszcze miesiąc. Jak nie zadzwonią za 2 tygodnie to ja do nich zadzwonie. A tą oferte za70 pln otrzymałem po zalogowaniu do upc i klikajac w oferta dla Ciebie.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

PawelB
osadnik
osadnik
Posty: 296
Rejestracja: 29 lis 2012, 13:29
Lokalizacja: Ostoja Wilanów
Kontaktowanie:

Re:

Post autor: PawelB » 31 mar 2015, 19:13

Piotrg pisze:Ja się zastanawiałem czy też nie przejść do Netii ale transfer rzeczywisty widzę ze odbiega mocno od tego z oferty, wiec w sumie już nie wiem co wybrać. Z upc odszedlem bo chcieli 70 pln za 30mb . Może w takim razie wezmę vectre. Ma ktos może vectre ?

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Jakim cudem proponowali ci 30Mb/s za 70 pln jak za tyle masz 120Mb w podstawowej ofercie dostępnej online? Dzwoniłeś do nich po wysłaniu wypowiedzenia?

robertkk
osadnik
osadnik
Posty: 270
Rejestracja: 27 mar 2013, 9:07
Lokalizacja: Królewskie Przedmieście
Kontaktowanie:

Re: Netia Internet, Miasteczko Wilanow, Sarmacka - predkosc transmisji

Post autor: robertkk » 31 mar 2015, 18:44

jonya pisze:Załączam jeszcze dwie próby testów szybkości transferu z wczoraj. Między 20-22ga nie można było się połączyć albo połączenie było tak wolne ze nie można było zakończyć testu.
A zgłaszałeś im problem ?

Być może moje łącze nie jest najlepsze do porównywania, bo mam teraz w MW 20Mbit, ale praktycznie zawsze osiągam taką prędkość wg http://www.speedtest.net/ Ping nie przekracza 10ms.
Korzystam ze stockowego routera.
Jestem bardzo zadowolony, poprzednio miałem Vectrę i łącze było bardzo niestabilne, co chwila reklamacje i przerwy w działaniu. Teraz praktycznie bezobsługowo. Także plus dla Netii.

Mam jednak parę sugestii:
1. Czy sprawdzałeś połączenie z innym sprzętem ? Czasem komputer nie wyrabia.
2. Nie napisałeś, czy korzystasz z WiFi czy kabla. Jeśli z WiFi to testy rób tuż obok routera - propagacja sygnału bardzo spada ze wzrostem pasma.
Z moich obserwacji i testów (organoleptycznych) wynika, że domowy sprzęt z protokołem 802.11n nie da rady stabilnie pociągnąć 100Mbit/s. Nie wiem jaki router daje Netia do 100Mbit - możesz sprawdzić prędkość po kablu? Oczywiście port musi być 1000BASE-TX.
3. Jeśli korzystasz z WiFi, to zainstaluj najprostszy skaner kanałów i zobacz co się dzieje wokoło. Czasem warto ręcznie przełączyć się na inny.
Ewentualnie puść ping przez dłuższy okres czasu i zobacz, czy coś się zmienia i w jakich okolicznościach. Potem możesz załączyć to do reklamacji.
A jeśli to wszystko już robiłeś (nie znam poziomu wiedzy sieciowej), to w Netii powinni powiedzieć jakie logi masz zebrać, albo sprawdzić na bieżąco przez telefon, jak już się dobijesz do odpowiedniej osoby.
Powodzenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowy Wilanów”